“Έφυγε” ο Τάκης Κάβουρας

Απεβίωσε ο Τάκης Κάβουρας, εμβληματική μορφή για το ελληνικό bodybuilding.

0
797

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του “μύθου” της δημοσιογραφίας Δημήτρη Λυμπερόπουλου, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο Τάκης Κάβουρας, εκ των εμβληματικών μορφών του ελληνικού bodybuilding.

Γεννημένος στον Μελιγαλά της Μεσσηνίας το 1931, ο Τάκης Κάβουρας ήταν εκ των πρώτων Ελλήνων της μοντέρνας εποχής – και αναμφίβολα ο διασημότερος – ο οποίος ασχολήθηκε με τη Σωματοδόμηση αυτή καθεαυτή, ως μεμονωμένη δραστηριότητα, και όχι μέρος κάποιου άλλου αθλήματος.

Ο Τάκης Κάβουρας το 1965.
Ο Τάκης Κάβουρας το 1965.

Η σωματοδομή του, αλλά και τα ιδιαίτερα πνευματικά και ψυχικά του χαρίσματα, του άνοιξαν γρήγορα το δρόμο για καριέρα ηθοποιού σε ταινίες ελληνικής και διεθνούς παραγωγής, καθώς και για καριέρα τραγουδιστή.

Ο Τάκης Κάβουρας στην ταινία "Μέδουσα" (1973).
Ο Τάκης Κάβουρας στην ταινία “Μέδουσα” (1973).

Ακολουθώντας τη διεθνή τάση, ο Τάκης Κάβουρας μαζί με τον Χρήστο Καρβέλα άνοιξαν (1960) το πρώτο ιδιωτικό γυμναστήριο στην Αθήνα (Κολωνάκι).

Μπορείτε να διαβάσετε το εκτενές αφιέρωμα του XBody.gr στον Τάκη Κάβουρα το οποίο δημοσιεύσαμε το 2016 σε συνεργασία με τον Γ. Μποτίνη.

Ο Τάκης Κάβουρας ζούσε κοντά στο κέντρο της Αθήνας και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε θέματα υγείας. Η σύζυγός του Γαβριέλα Λασκαρίδη στάθηκε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η κηδεία του θα λάβει χώρα στο Νεκροταφείο Ζωγράφου την Πέμπτη 04/01/2018 (13:30).

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

*Οι πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό για τη ζωή του Τάκη Κάβουρα αντλήθηκαν από το βιβλίο του Γιώργου Μποτίνη “Οι Πρωτοπόροι“, κατόπιν ευγενικής αδείας του συγγραφέα.