Καλησπέρα στους φίλους και φίλες του XBody.gr, σήμερα θα φτιάξουμε ένα απολαυστικό πιάτο αποτελούμενο από ποπιέτα γλώσσας με λαχανικά και σαφράν, με σάλτσα καλαμποκιού με τοματίνια, και “κρέμα χούμους”!
Ποπιέτα γλώσσας με λαχανικά, σαφράν, σως καλαμποκιού και κρέμα χούμους by Grego
Υλικά
- 2-3 φιλέτα γλώσσας (μπακαλιάρου ή άλλου λευκού ψαριού)
- λαχανικά ζουλιέν (κολοκύθι, καρότο, πατάτα, ρέβα)
- 3-4 στήμονες κρόκου Κοζάνης
- λευκό πιπέρι
- λίγο θυμάρι
Για τη σάλτσα:
- 10 ντοματίνια
- 1 φλυτζάνι καλαμπόκι
- 1 κλωνάρι φρέσκο κρεμμύδι
- λίγο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. βασιλικό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- λίγο νερό
Για την κρέμα χούμους:
- 200 γρ βρασμένα ρεβύθια
- 80 γρ. ταχίνι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λευκό πιπέρι
- λίγο άνηθο (προαιρετικά)
- λίγο δενδρολίβανο
- λίγο σκόρδο
Εκτέλεση
- Ταμπονάρουμε καλά τις γλώσσες με ένα χαρτί και κόβουμε οριζόντια ώστε ένα φιλέτο να γίνει 2 τεμάχια. Προσθέτουμε λευκό πιπέρι και λίγο θυμάρι και στη συνέχεια γεμίζουμε με τα λαχανικά.
- Σε ένα σκεύος βάζουμε νερό και ρίχνουμε το σαφράν και ένα κλωνάρι θυμάρι. Μόλις πάρει βράση βάζουμε τις γλώσσες για 5-8 λεπτά!
Για τη σάλτσα:
- Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός του βασιλικού και του θυμαριού) σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 C.
- Kατόπιν, τα βάζουμε σε μούλτι προσθέτοντας τα μυρωδικά και όσο νερό επιθυμούμε για τη ρευστότητα της σάλτσας.
Υ.Γ. Προσθέτοντας μουστάρδα, τσίλι, και πιπεριές είναι εξαίσια σως για μπέργκερ ή κοτόπουλο σχάρας!
Για την κρέμα χούμους:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπλέντερ, χτυπάμε, και δοκιμάζουμε τη γεύση!
κ.σ. : κουταλιά της σούπας
κ.γ. : κουταλάκι του γλυκού
Εναλλακτικά, μπορούμε να γεμίσουμε τις ποπιέτες και με σολωμό, και έτσι να έχουμε να έχουμε διπλά οφέλη στην υγεία μας προσθέτοντας και αρκετά ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά:
GOOD LUCK BY GREGO!!