Ο Shawn Rhoden κερδίζει το Mr. Olympia 2018

Ο άνθρωπος που κατάφερε να εκθρονίσει τον 7x Mr. Olympia Phil Heath.

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη, και όντας στην καλύτερή του ποτέ σωματική κατάσταση, ο Shawn Rhoden εκθρονίζει τον 7x Mr. Olympia Phil Heath και ανακηρύσσεται Mr. Olympia 2018.  shawn-rhoden-mr-olympia-2018  shawn-rhoden-mr-olympia-2018  shawn-rhoden-mr-olympia-2018Ο Rhoden, συμμετρικός και καθαρός παντού, έδωσε την πιο μεγάλη του μάχη στην αθλητική του καριέρα μέχρι τώρα. Απέναντί του, ένας αθλητής-φαινόμενο, ένας αθλητής με 7 συνεχόμενους τίτλους που επανέφερε τα σχήματα και την αρμονία στο χώρο του bodybuilding, ο Phil Heath.

Και πώς θα ήταν δυνατόν να χάσει ο Phil; Αρκετοί προσπάθησαν να τον νικήσουν με το μέγεθος (Jay Cutler, Kai Greene, Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay”), άλλοι με τη συμμετρία τους (Dexter Jackson), αλλά τελικά χρειάστηκε ένας κατάλληλος συνδυασμός αυτών για να νικηθεί (οριακά πάντως) ο Phil. Ο νέος Mr. Olympia είναι ακόμα πιο αρμονικός και συμμετρικός από τον προηγούμενο – ο Phil έχασε στο δικό του παιχνίδι, το παιχνίδι της συμμετρίας.

Με την επιτυχία του αυτή, ο Shawn “Flexatron” Rhoden αποτελεί πλέον το 14ο μέλος της εκλεκτής ελιτ αθλητών οι οποίοι έχουν κερδίσει τον κορυφαίο τίτλο του επαγγελματικού bodybuilding από το 1965.

 shawn-rhoden-mr-olympia-2018  shawn-rhoden-mr-olympia-2018  shawn-rhoden-mr-olympia-2018Την 3η θέση, καθώς και το βραβείο του κοινού (το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά φέτος) κατέκτησε ο Roelly Winklaar, ενώ 4ος ανακηρύχθηκε ο William Bonac.

roelly-winklaar-mr-olympia-2018-01 william-bonac-mr-olympia-2018-01

Όπως αποκαλύπτει η επίσημη κάρτα αποτελεσμάτων, η μάχη μεταξύ Rhoden και Heath ήταν από τις πιο αμφίρροπες όλων των εποχών. Στο prejudging, ο Rhoden ήταν μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον Heath, ενώ αύξησε ελαφρώς τη διαφορά 3 βαθμούς ακόμα στους τελικούς. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι η αποψινή μάχη Rhoden-Heath δεν πρόκειται να είναι η τελευταία που θα δούμε.

Στην κατηγορία 212, νικητής ανακηρύχθηκε για 7η φορά ο Flex Lewis, ενώ στις κατηγορίες Men’s Physique και Classic Physique, νικητές ανακηρύχθηκαν οι Brandon Hendrickson και Breon Ansley, αντιστοίχως.

flex-lewis-mr-olympia-2018-01

“Βασίλισσα” στο Bikini Olympia ανακηρύχθηκε φέτος η Angelica Teixeira, ενώ στο Fitness Olympia και το Figure Olympia νικήτριες ήταν οι Whitney Jones και Cidney Gillon.

Ακολουθούν οι επίσημες scorecards και στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Επιπλέον, πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε μεταξύ άλλων στους επίσημους ιστοτόπους του NPC News Online, του Muscular Development, του RX Muscle και του Team Andro.

 

Κοινοποίησέ το

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Shares