Αργυρός ο Παντελής Σαπουνάκης στο Mr. Olympia Pro Powerlifting 2017

Με μια επιτυχία άνευ προηγουμένου για το ελληνικό powerlifting ολοκληρώθηκε το Pro Powerlifting event του Mr. Olympia 2017 στο Las Vegas των ΗΠΑ, με το αργυρό μετάλλιο στις Πιέσεις Πάγκου – Single Bench Press – Single Ply (290 kg) και το χάλκινο μετάλλιο συνολικά στο Powerlifting – Single Ply (975 kg σύνολο) από τον Παντελή Σαπουνάκη.

Η επιτυχημένη προσπάθεια του Παντελή Σαπουνάκη στα 290 kg (Πιέσεις Πάγκου) η οποία του χάρισε το αργυρό μετάλλιο στο Mr. Olympia LLC Pro #Powerlifting 2017!

Posted by xbody.gr on Sunday, September 17, 2017

O Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στην κατηγορία των 125 kg, και αγωνίστηκε στις πιέσεις πάγκου την Παρασκευή 15/9, ενώ το Σάββατο  16/9 ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειές του και στις τρεις κινήσεις του Powerlifting.

pantelis-sapounakis-mr-olympia-pro-powerlifting-4

Στο πιο δύσκολο Mr. Olympia Pro Powerlifting αγώνα όλων των εποχών, αξίζει να σημειωθεί ότι το χάλκινό του μετάλλιο θα μπορούσε να είναι και χρυσό, καθώς ο Σαπουνάκης στάθηκε άτυχος λόγω τραυματισμού κατά το ζέσταμα του Squat και η επίδοσή του περιορίστηκε στα 300 kg (με προσωπικό ρεκόρ τα 420 kg). Στις υπόλοιπες κινήσεις έκανε 360 kg στις Άρσεις Θανάτου και 315 kg στις Πιέσεις Πάγκου. Η τελευταία αυτή επίδοση τον κατατάσσει ως τον πρώτο Έλληνα ο οποίος σπάζει το φράγμα των 300 kg στον Πάγκο σε επίσημο αγώνα.

Με τις επιδόσεις του αυτές, ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκρισή του για το Mr. Olympia Pro Powerlifting 2018.

pantelis-sapounakis-mr-olympia-pro-powerlifting-2 pantelis-sapounakis-mr-olympia-pro-powerlifting-3

Με αφορμή την επιτυχία αυτή, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου (ΕΣΔΤ) και Γενικός Γραμματέας της IPL Europe, Ανδρέας Κωλέττης δήλωσε:

“Ο Παντελής Σαπουνάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας και εδώ και 3 χρόνια το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου αφιερώνει χρόνο για την ανάπτυξη του Powerlifting και των αθλημάτων δύναμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μιας και οι επιτυχίες έχουν ξεκινήσει με διεθνείς διακρίσεις σε παγκόσμια-πανευρωπαικά-μεσογειακά πρωταθλήματα από την πρώτη χρονιά ίδρυσής μας.
 
Η συμβολή του ΔΣ, των διεθνών αθλητών, των αθλητών, των υποστηρικτών, φίλων είναι μεγάλη και αυτό φάνηκε τον Μάιο που διοργανώσαμε σαν φορέας για πρώτη φορά Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Powerlifting στην Ελλάδα. Νομίζω πως το επίπεδο πλέον την Ελλάδας στο powerlifting είναι πολύ υψηλό και δικαιωματικά είναι η χρονιά του ΕΣΔΤ για το 2017.
 
Όλη αυτή η πορεία από το 2014 έως τώρα και ειδικά η επιτυχία του Παντελή με κάνει να θέλω να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο υλοποιώντας ότι έχουμε οραματίσει σαν ΔΣ και τεχνική ομάδα για το άμεσο μέλλον.”
 
Πολλά συγχαρητήρια από εμάς στον Χανιώτη πρωταθλητή!
 
pantelis-sapounakis-mr-olympia-pro-powerlifting-1

Κοινοποίησέ το

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Shares