2012 IFBB PBW Championships – Νικητής ο Shawn Roden

Στην Τάμπα της Φλόριντα συγκεντρώνονται τα φώτα του επαγγελματικού bodybuilding αυτό το Παρασκευοσάββατο (10-11/8) για το 2012 IFBB Pro Bodybuiding Weekly Championships.

Θα υπάρξουν κατηγορίες bodybuilding ανδρών και γυναικών, figure, physique και bikini γυναικών. Πολλά σπουδαία ονόματα πρόκειται να δούμε να αγωνίζονται ή να επανεμφανίζονται μετά από καιρό, και επιτέλους θα δούμε αγώνες της προκοπής μετά από αρκετό καιρό λόγω των ιδιαίτερων νέων κανόνων της IFBB.

Η αφίσα των αγώνων:

Στους άντρες περιμένουμε με ανυπομονησία την επανεμφάνιση του Roelly Winklaar, ο οποίος θα βρει απέναντί του τους Toney Freeman, Brandon Curry, Shawn Roden, και Hidetada Yamagishi:

Πολύ κόσμος στο γυναικείο bodybuilding μετά από καιρό (24 αθλήτριες!), έχουμε καιρό να δούμε τόσο μεγάλο lineup στην κατηγορία αυτή η οποία υποτίθεται ότι “αργοπεθαίνει”. Αμφίρροπος αγώνας όμως, χωρίς κάποιο διακριτό φαβορί, σημειώνουμε τις συμμετοχές των Kim Perez, Sheila Bleck και Maria Rita Bello με πρόσφατες συμμετοχές σε Ms. Olympia, αλλά και δύο αξιοσημείωτες εμφανίσεις, την εντυπωσιακή Nancy Lewis η οποία διέπρεψε τη δεκαετία του ’90 και τις “τεράστιες” Collette Guimond και Maryse Manios:

Είναι ενδιαφέρον ότι στο γυναικείο bodybuilding έχουμε περισσότερες συμμετοχές από το figure

…αλλά και από το Bikini (!) όπου έχουμε το μεγάλο φαβορί τη Bikini Olympia 2011 Nicole Nagrani:

Τέλος πολλές συμμετοχές και στο Γυναικείο Physique, τη νεότευκτη κατηγορία μεταξύ Figure και Bodybuilding. Πολλές ενδιαφέρουσες συμμετοχές από παλιές και νέες αθλήτριες, ενδεικτικά αναφέρουμε τις Dayana Cadeau και Antoinette Thompson, μια κατηγορία τα χαρακτηριστικά της οποίας ακόμα βρίσκονται υπό διαμόρφωση – γι’αυτό ίσως δεν είναι ακόμα ώριμος ο καιρός για κατηγορία Women’s Physique Olympia (ίσως το 2013;).

Την Παρασκευή 10/8 διεξάγονται πρώτα οι ερασιτεχνικοί αγώνες bodybuilding της NPC, ενώ οι επαγγελματικές κατηγορίες διεξάγονται το Σάββατο 11/8, στις 19:00 το Prejudging και τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή οι τελικοί (ώρες Ελλάδος).

Κοινοποίησέ το

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Shares