Η στάση του τριγώνου (Trikona Asana)

Σε αυτήν την άσανα η τελική θέση του σώματος μοιάζει με ένα τρίγωνο.

Αντενδείξεις

Σκολίωση, υπέρταση, υπόταση, καρδιακές παθήσεις, πονοκέφαλος, ίλιγγοι, τραύμα σε ώμο, αυχένα, οπίσθιο μηριαίο μυ, υπερεκτατικό γόνατο, εγκυμοσύνη, εμμηνόρροια.

Τεχνική εκτέλεσης

Από όρθια θέση ανοίγουμε τα πόδια σε διάσταση διπλάσια από το φάρδος των ώμων. Μετράμε με τα χέρια ανοιχτά πάνω από τα πόδια, ώστε τα πέλματα να είναι ακριβώς κάτω από τους καρπούς των τεντωμένων χεριών. Το πέλμα του ενός ποδιού στρέφεται πλάγια έξω, ώστε τα δάχτυλα να κοιτάξουν τελείως στην αντίστοιχη πλευρά. Στρέφουμε ελαφρά και το δεύτερο πέλμα προς την ίδια πλευρά. Ανοίγουμε τα χέρια σε μια ευθεία στον άξονα των ώμων με τις παλάμες να κοιτάζουν μπροστά.. Εισπνέουμε. Εκπνέοντας κατεβάζουμε αργά τον κορμό με τα πλευρά πάνω από το στραμμένο πόδι. Κρατάμε τεντωμένα τα χέρια και τα πόδια. Τα πέλματα ριζώνουν καλά στη γη. Τα χέρια τραβάνε και ανοίγουνε το στήθος. Ο θώρακας κοιτάζει μπροστά το κεφάλι κοιτάζει ψηλά. Το κάτω χέρι απλώνεται κατά μήκος του στραμμένου ποδιού, ώσπου να πλησιάσει στη γη. Το πάνω χέρι αρχικά τραβάει προς τον ουρανό, έπειτα τραβάει προς τον ορίζοντα στη μεριά του στραμμένου ποδιού. Ο πάνω ώμος τραβά προς τα πίσω, ώστε να μπορούμε να εστιάσουμε το βλέμμα στον ουρανό. Κρατάμε τη λεκάνη μπροστά. Αναπνέουμε από την ανοιχτή πλευρά διατηρούμε τη θέση 5 έως 10 κύκλους αναπνοής. Εισπνέοντας επαναφέρουμε σε όρθια θέση ωθώντας ψηλά το πάνω χέρι.
[ad#Katevaf Yoga Ad]

Οφέλη

Δυναμώνει έναν σημαντικό μυ της μέσης, τον τετράγωνο οσφυϊκό , ο οποίος συνδέει τον γοφό με τα πλευρά και μας επιτρέπει να κάμπτουμε τον κορμό στο πλάι. Προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω διάταση αυτού του μυ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον τοίχο σαν βοήθημα κατά την πρακτική μας στην Trikonasana.

Δυναμώνει τους οπίσθιους μηριαίους και τους γαστροκνήμιους μύες, τους γλουτιαίους μύες.

Βελτιώνει την ευκαμψία της σπονδυλικής στήλης. Βελτιώνει την πέψη, τη δυσκοιλιότητα, ανακουφίζει από γαστρίτιδα. Διορθώνει την ευθυγράμμιση των ώμων. Ανακουφίζει από πόνους της πλάτης. Διευρύνει τον θώρακα πλήρως. Ενισχύει το νευρικό σύστημα.

Κοινοποίησέ το

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Shares