Γεύσεις, αρώματα και χρώματα Χημείας

Η εκδήλωση Κυριακάτικα Πρωινά διοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) σε συνεργασία με το British Council και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΔΙΧηΝΕΤ και διεξάγεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας 2011, αφορά δε μια σειρά από διαδραστικά, θεατρικά δρώμενα και πειράματα που σκοπό έχουν να μεταφέρουν στους νέους και το ευρύτερο κοινό την ομορφιά και φαντασία της επιστημονικής σκέψης και να αποκαλύψουν τη μεγάλη προσφορά της Χημείας στην καθημερινή μας ζωή.

Την Κυριακή 27/2, θα εκτελεστούν για το ευρύ κοινό πειράματα χημείας με τίτλο “Γεύσεις, αρώματα και χρώματα Χημείας” από ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΕΙΕ, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Αθήνας, την εταιρεία “Anachem Diagnostics” καθώς και από καθηγητές και μαθητές Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.

Τα πειράματα θα είναι απλά και απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου.

Την Κυριακή 13/3 θα ολοκληρωθούν τα Κυριακάτικα Πρωινά με την εκδήλωση “Χημικές Περιπλανήσεις” – περιπλάνηση στον κόσμο της Χημείας μέσα από εντυπωσιακά πειράματα για μαθητές, και όχι μόνο, με οδηγούς αποφοίτους και φοιτητές του ΔιΧηNET, εκδήλωση που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Λυκείου και Εκπαιδευτικούς.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα, στάση Μετρό “Ευαγγελισμός”) με ώρα έναρξης 11:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κοινοποίησέ το

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Shares