Το Διεθνές Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται για 48η χρονιά από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) και θα βάλει πλώρη για τα Κατάπολα της Αμοργού, το Πυθαγόρειο της Σάμου όπου θα διεξαχθεί και μία παράκτια ιστιοδρομία τις Οινούσσες, για να τερματίσει στο Σούνιο στις 24 Ιουλίου, έχοντας καλύψει συνολικά 450 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.

Περισσότερα από 30 σκάφη αναμένεται να λάβουν μέρος στην φετινή διοργάνωση ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τα κορυφαία πληρώματα στην Ελλάδα ενώ ξεχωριστή νότα θα δώσουν με την συμμετοχή τους και αρκετοί ξένοι. Την εκκίνηση στους αγώνες θα δώσει ο Ολυμπιονίκης μας, Νίκος Κακλαμανάκης.

Αυτή την εποχή οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο είναι ιδανικές για αγωνιστική ιστιοπλοΐα, με μελτέμια εντάσεων 15-35 κόμβων, από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις. Λεπτομερής πρόγνωση καιρού και κυμάτων για τη θαλάσσια περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι ιστιοδρομίες, παρέχεται από την Ομάδα Φυσικής Ωκεανογραφίας και Αριθμητικών Μοντέλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η αφίσα του αγώνα:

Το 48ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή 15/7 στις 16:00 στο Φάληρο.

Πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις καθώς και γιορτές συμπληρώνουν το πρόγραμμα του Ράλλυ Αιγαίου. Επιπλέον, την Τρίτη 19/7, διοργανώνονται αγώνες beach volley:

Η επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: http://www.aegeanrally.gr
Η σελίδα των αγώνων στο facebook: (48thAegeanRally)
Το επίσημο twitter των αγώνων: (@aegean_rally)

Facebook Comments