Ντάκος με παξιμαδόκουπα και τυρί cottage

Ο ντάκος (ή αλλιώς “κουκουβάγια“) αποτελεί ένα παραδοσιακό κρητικό (και όχι μόνο) έδεσμα. Εμείς προσπαθήσαμε να του δώσουμε μια πιο fit, αλλά και ταυτόχρονα πιο “γκουρμέ” εμφάνιση χρησιμοποιώντας τυρί cottage αντί φέτας, και “χτίζοντάς” το πάνω σε νόστιμη παξιμαδόκουπα.

Την παξιμαδόκουπα τη βρήκαμε σε μαγαζί με κρητικά προϊόντα και είναι φτιαγμένη από πολύσπορο αλεύρι (αλεύρι σίτου 70% άλεσης, αλεύρι κριθαριού, και αλεύρι σίκαλης) στο οποίο έχει προστεθεί πάστα ελιάς. Αυτό της ενισχύει ιδιαίτερα τη γεύση και μπορεί εύκολα να καταναλωθεί και μόνη της. Προσοχή στην αυξημένη περιεκτικότητα σε νάτριο που περιέχει (2,3 g στα 100). Η παξιμαδόκουπα που χρησιμοποιήσαμε έχει βάρος 40 γρ.

Σε αυτή προσθέσαμε ένα κουτί τυρί cottage (200 γρ) αντί για φέτα, με σκοπό να ενισχύσουμε τον ντάκο με πρωτεΐνη και να μειώσουμε τα λιπαρά. Και χώρεσε ίσα ίσα:

Επόμενο βήμα: τρίψαμε μια ντομάτα με έναν τρίφτη:

Το τελικό γαρνίρισμα επιτυγχάνεται με φρέσκο τριμμένο πιπέρι, ρίγανη (αλάτι δεν χρειάζεται) και μια κουταλιά του γλυκού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο:

Ο ντάκος μας περιέχει:

  • Θερμίδες: 400 kcal
  • Πρωτεΐνες: 26 γρ
  • Υδατάνθρακες: 36 γρ
  • Λιπαρά: 16 γρ
  • Φυτικές ίνες: 5,5 γρ

Καλή σας όρεξη!
[ad name=”HTML”]

Facebook Comments