Μη ενοχικός μουσακάς

Υλικά

πατάτες κομμένες ροδέλες

Υλικά για τον κιμά

κιμάς κοτόπουλο

χυμός ντομάτας

3 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

αλάτι

Υλικά “τύπου μπεσαμέλ”

Γιαούρτι 2%

αυγά μεσαία

μοσχοκάρυδο σκόνη

τυρί Arla  5% τριμμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Κώβουμε ροδέλες τις πατάτες,όσο το δυνατό στο ίδιο πάχος.Τις οποίες βάζουμε στον ατμομάγειρα.

Παίρνουμε τον κιμά κ όλα τα υλικά που αναγράφονται επάνω κ τα βάζουμε σε ένα αντκολλητικό τηγάνι ,μαζί με λίγο ζεστό νερό να βράσουν.Εγώ κλείνω το τηγάνι με το καπάκι του,αν δεν έχετε καπάκι,δεν πειράζει,ως έχει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικα μαζί της μπεσαμέλ.

Στρώνουμε μια σειρά πατάτες,αμέσως μετά κιμά.επόμενη στρώση πατάτες κ τέλος η μπεσαμέλ.Στο τελείωμα μπορούμε να πασπαλίσουμε κ με λίγο έξτρα τυράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρέμα μας!!!

*Οι ποσότητες έχουν να κάνουν με τα μάκρος της διατροφής σας.Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω εδώ είναι όσον αφορά τη μπεσαμέλ για κάθε 100γρ γιαουρτιού αντιστοιχεί ένα αβγό.

Καλή επιτυχία!!!


Facebook Comments