Αυξημένες ποσότητες υδραργύρου βρέθηκαν σε παρτίδες κατεψυγμένου γαλέου “Καπετάν Νικόλας”. Ο ΕΦΕΤ με δύο συνεχόμενες ανακοινώσεις διέταξε την ανάκληση όλων των παρτίδων και συνιστά αποφυγή κατανάλωσης.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν κατεψυγμένης φέτας ιχθυηρού (γαλέου) με την εμπορική επωνυμία Καπετάν Νικόλας συνολικής ποσότητας 240kg σε πλαστική συσκευασία των 850 g, ζώνης αλίευσης FAO 34, με ημερομηνία συσκευασίας 05-05-2011 και ημερομηνία λήξης 26-10-2012, η οποία διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Α.Ε.», (ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων). Η εν λόγω εταιρία προχώρησε σε επανασυσκευασία της συγκεκριμένης παρτίδας, καθώς και σε αλλαγή της ονομασίας διακίνησης του συγκεκριμένου είδους, ήτοι από γλαύκο σε γαλέο. Η πρώτη ύλη, την οποία η επιχείρηση «ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Α.Ε.» προμηθεύτηκε από την επιχείρηση «ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΑΕΒΕ – Βιομηχανία Κατεψυγμένων και Νωπών Ειδών Διατροφής» (Ασπρόπυργος Αττικής), έφερε αριθμό παρτίδας 110610001 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12/2012.

Στη δεύτερη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, αναφέρεται ότι η επιμολυσμένη πρώτη ύλη αφορούσε και σε επιπλέον παρτίδες πλαστικής συσκευασίας των 850 g με ημερομηνίες συσκευασίας 16/06/2011 και μεταγενέστερες.

Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις εδώ και εδώ.

Facebook Comments