Αναστασία Παπουτσάκη: Συνέντευξη στο XBody.gr

Το XBody.gr προ μερικών εβδομάδων, μίλησε με την Πανελλήνια Πρωταθλήτρια, Ms. Physique Hellas 2014 της IFBB-ΕΟΣΔ, την εκπληκτική Αναστασία Παπουτσάκη.

Με αφορμή την αλλαγή χορηγού που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Αναστασία μίλησε εφ όλης της ύλης στην Κωνσταντίνα Μπαριάμη, σε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας, αλλά και αναφορά στα σχέδια της για το 2015.

Αναστασία, κίνηση-έκπληξη η “μεταγραφή” σου στο Fitness Store του Θάνου Μαυράκη. Πώς προέκυψε η καινούργια συνεργασία, από τη στιγμή που ξέραμε όλοι ότι είχες ήδη κάποιον χορηγό που σε στήριζε όλο αυτόν τον καιρό; Η συνεργασία είναι σε επίπεδο χορηγίας ή αλλάζεις και προπονητή μαζί;

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω γι’ αυτή τη συνέντευξη! Κοίτα, με τα παιδιά, το Θανάση και την Αποστολία, είμαστε καιρό φίλοι και κάνουμε παρέα. Νομίζω κι εσύ το γνωρίζεις αυτό. Η “μεταγραφή” αυτή προέκυψε από δική μου πρωτοβουλία, αφού μου είχαν εκφράσει και τα παιδιά ότι θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να είμαι στην ομάδα του F.S. Η αλήθεια είναι ότι με έχουν βοηθήσει πολύ και θα ήθελα πέρα από την προσωπική μας σχέση να προχωρήσουμε και σε επαγγελματική. Έτσι, επέλεξα να αποχωρήσω από αθλήτρια των X-Treme Stores. Να σημειώσω βεβαίως ότι εκτιμώ ιδιαιτέρως τη χορηγία αυτή, που σα νέα αθλήτρια του χώρου τότε, με αγκάλιασε θερμά η οικογένεια των X-Treme Stores και ιδιαιτέρως ο κ. Σπύρος Μαραγκάκης.

Η συνεργασία είναι κυρίως σε επίπεδο χορηγίας. Σαφώς θα έχω περισσότερο την επίβλεψη του Θανάση, καθώς έχει περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο, όπως και του Αλέξη που έχουμε κάνει μαζί την μέχρι εδώ πορεία μου. Αν με ρωτάς για το προπονητικό κομμάτι του γυμναστηρίου, είναι κάτι που το έχω αναλάβει εγώ.

Σε είδαμε στο Olympia Amateur να δακρύζεις την ώρα που συνειδητοποίησες ότι ήσουν στην πρώτη τριάδα. Είναι κοινότοπη η ερώτηση, αλλά θα ήθελα να μας περιγράψεις τι θυμάσαι από τη στιγμή εκείνη, και πώς γενικά ήταν η εμπειρία σου στην Πράγα.

Ναι, δε περίμενα η αλήθεια είναι να συγκινηθώ! Όταν πλέον έμαθα ότι πέρασα στην τελική εξάδα, χάρηκα πάρα πολύ φυσικά! Σε αυτό το σημείο να σου πω την αλήθεια, πίστευα ότι μπορώ να “χτυπήσω” μετάλλιο. Και αν δεν ερχόταν, η χαρά ήταν ήδη πολύ μεγάλη! Θυμάμαι όταν ανακοίνωσε την έκτη κοπέλα, ήδη είχα ενθουσιαστεί πολύ για το ότι δεν ήμουν έκτη αλλά είχα κατακτήσει μια καλύτερη θέση. Όσο ανακοίνωναν τις άλλες κοπέλες ο ενθουσιασμός μεγάλωνε, ώσπου άκουσα και την τέταρτη και δεν άντεξα τελικά! Από εκεί και πέρα τα λόγια είναι περιττά. Περάσαμε εκπληκτικά στην Πράγα. Η παρέα ήταν ό,τι έπρεπε! Ήμασταν με το Θανάση και την Αποστολία, καθώς αγωνίστηκε κι αυτή.

Παρότι δεν έχω εμπειρία από αγώνες εξωτερικού, η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή σε όλα, σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις! Νομίζω όποιος έχει δει την Πράγα δε θα διαφωνήσει σε αυτό!

Τι θεωρείς ότι πρέπει να βελτιώσεις για να ανέβεις και άλλο τα σκαλοπάτια στο βάθρο; Η αλήθεια είναι ότι από τα σχόλια πρακτικώς όλων, νομίζω ότι δυσκολεύονται να βρουν αδύνατα σημεία πάνω σου.

Λες;; χαχα! Σε ευχαριστώ! Νομίζω ότι η ποιότητα στους μύες είναι που κάνει τη διαφορά. Κάτι που βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Το πόσο καλά δουλεμένο και “μεστωμένο” είναι ένα κορμί.

Αυτό που θέλω να βελτιώσω φέτος, είναι ο κάτω κορμός κυρίως, σε ανάπτυξη αλλά και σε γράμμωση. Και όπως προανέφερα, να έχω μια εικόνα πιο ποιοτική.

Θα ήθελες να μας πεις ποια τα επόμενα αγωνιστικά σου σχέδια για το 2015;

Βεβαίως! Έχω κάποιους αγώνες στο μυαλό μου, αρκεί βέβαια να μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά και να πάνε όλα καλά. Δύο αγώνες για το καλοκαίρι, το Πανελλήνιο στη Θεσσαλονίκη και τον Ιούνιο το Mediterranean Amateur Olympia στην Ισπανία. Από ‘κει και μετά σκέφτομαι το Arnold Amateur Europe το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη το Olympia Amateur Europe, στην Πράγα πάλι.

Πόσο δύσκολη είναι η προετοιμασία για έναν τόσο μεγάλο αγώνα όπως το Olympia Amateur, και αναφέρομαι στην καθημερινότητά σου, στην προσωπική, κοινωνική, αλλά και επαγγελματική σου ζωή.

Το άγχος είναι παραπάνω σίγουρα, αλλά όπως και να έχει, η προετοιμασία σε όποιο αγώνα και αν πας, σε “ρουφάει” ψυχικά και σωματικά. Δε νομίζω ότι έχει κανείς την πολυτέλεια να κάνει μόνο αυτό και να μην εργάζεται. Όλα μπαίνουν σε μια σειρά, μαγείρεμα, δουλειά, προπόνηση και ξεκούραση όσο είναι δυνατό. Ωστόσο έχοντας κάνει τόσα χρόνια πρωταθλητισμό στο στίβο, έχω συνηθίσει σε αυτό τον τρόπο ζωής καθώς και στη διαχείριση του άγχους σε κάθε αγώνα. Η μέρα είναι γεμάτη, κάθε μέρα. Όσο να ‘ναι περιορίζεσαι. Δεν είμαι άτομο που του αρέσει να βγαίνει πολύ. Προτιμώ να χαλαρώνω στο σπίτι. Καταφέρνω και ξεκλέβω ένα καφέ όμως μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Θύμησέ μας γενικά πότε πρωτοξεκίνησες με τον αθλητισμό, από ποια αθλήματα/αγωνίσματα πέρασες, και πώς φτάσαμε στο σήμερα. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο setback που σου έχει τύχει όλα αυτά τα χρόνια, είτε ως αθλήτρια στίβου, είτε τώρα στο χώρο του bodybuilding.

Όπως όλα τα μικρά κορίτσια, πήγα κι εγώ μπαλέτο κάποια χρόνια του Δημοτικού. Κατάλαβα ότι δε μου ταιριάζει κι έτσι κάπου στα 10 αποφάσισα να πάω στίβο. Μεγάλος και ίσως ο μεγαλύτερος σταθμός στη ζωή μου. Όπως έχω ξανά αναφέρει, νιώθω πολύ τυχερή γι’ αυτό και για ό,τι κατάφερα μέσα σε αυτό το χώρο. Πίστευα ότι θα είχα μερικά χρόνια πορείας ακόμα, αλλά μια επέμβαση στο σκαφοειδές του αστραγάλου, με κράτησε πίσω σε επιδόσεις και στους στόχους μου. Το αγώνισμα μου ήταν τα 400 μ εμπόδια. Η αλήθεια είναι ότι το μικρόβιο του body building είχε μπει καλά μέσα μου. Το ότι θα ασχοληθώ με αυτό όταν κλείσει ο κύκλος μου στο στίβο, ήταν κάτι που είχα αποφασίσει χρόνια πριν. Πάντα με γοήτευε η μυώδης εικόνα πάνω μου και η προπόνηση με βάρη. Έτσι λοιπόν την ίδια χρονιά κιόλας που αποφάσισα να σταματήσω το στίβο ξεκίνησα να προετοιμάζομαι για τον πρώτο μου αγώνα, το “Μρ. Κρήτη 2013”.

Θα ήθελες να μας πεις μια τυπική ημέρα της Αναστασίας Παπουτσάκη τι περιλαμβάνει;

Μια τυπική μέρα; Δεν είναι και πολλά! Δουλειά, προπόνηση (ή το αντίθετο) και ξεκούραση. Αυτό είναι το τυπικό, ενώ κάποιες μέρες κανονίζω και βρίσκω χρόνο να δω και παίξω με την ανιψιά μου, έρωτας μεγάλος! Εναλλακτικά, πηγαίνουμε με τον Αλέξη από το μαγαζί του Θανάση και της Αποστολίας και τα λέμε, συνδυάζοντας και την προπόνηση μας παρέα.

Πώς έχεις δομήσει γενικά τη διατροφή σου; Μετράς θερμίδες, μάκρος και αν ναι πόσο αυστηρά;

Διατροφή και γεύματα ανά τρίωρο κάνω 7 χρόνια τώρα. Δεν είναι κάτι που το ξεκίνησα με το body building. Είναι τρόπος ζωής για μένα και όχι καταπίεση. Off season δε μετράω και τόσο τις ποσότητες. Με το μάτι πάνω κάτω καταλαβαίνω πλέον. Δεν είμαι τόσο αυστηρή με αυτό το θέμα, αλλά συνεχίζω να τρώω στεγνά και ποιοτικά. Ο υδατάνθρακας σαφώς είναι περισσότερος, όπως επίσης “σπάω” μια φορά την εβδομάδα τη διατροφή και τρώω ό,τι θέλω. Είμαι της νοοτροπίας off season να κρατιέμαι σε ένα καλό επίπεδο και φόρμα. Όσο για το υψηλό ποσοστό λίπους… δε μου αρέσει αυτή η εικόνα πάνω μου. Στη δίαιτα μου από την άλλη, είμαι τυπικότατη με τις ποσότητες και με το τι έχω να φάω.

Πόσο συχνά προπονείσαι και τι προπονητικό σπλιτ προτιμάς; Το πρόγραμμά σου είναι σταθερό ή αλλάζει ανά κάποιο καιρό; Αερόβια κάνεις συχνά;

Έχω ένα ή δύο ρεπό την εβδομάδα. Γενικά είμαι της προπόνησης των επαναλήψεων. Έχω δοκιμάσει προπονήσεις με πολλά κιλά και λίγες επαναλήψεις αλλά νιώθω ότι δε μου ταιριάζει. Πολλές φορές την ώρα της προπόνησης κάνω αλλαγές στο πρόγραμμα. Εξαρτάται από το πώς νιώθω και ακούω το σώμα μου εκείνη τη στιγμή και πώς ανταποκρίνεται. Είναι φορές που κάνω drop sets και άλλες που κάνω super sets, μπορεί και τίποτα από αυτά. Αερόβιο έκανα συστηματικά μέχρι και το Σεπτέμβρη. Από τότε έως σήμερα, όχι πολύ συχνά.

Αν και με ελάχιστη προς το παρόν παρουσία στο εξωτερικό, έχεις ήδη μαγνητίσει το ενδιαφέρον ορισμένων γνωστών Ευρωπαίων φωτογράφων όπως του Claus Willemer και του Matthias Lochmon. Τις φωτογραφίες σου δε, τις βλέπουμε συχνά σε διεθνείς σελίδες. Πώς ήταν η συνεργασία μαζί τους (είχες άγχος, ένιωσες άνετα) και πόσο πιστεύεις ότι μετράει, ειδικά στη σημερινή εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, μια ή περισσότερες καλές φωτογραφίσεις για έναν αθλητή ή μια αθλήτρια του χώρου της σωματικής διάπλασης;

Ναι, είχα την τύχη να φωτογραφηθώ από τον Claus Willemer και τον Matthias Lochmon! Θα σου απαντήσω πρώτα στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Είναι πολύ σημαντικό να προωθείς και να προβάλλεις ο ίδιος τον εαυτό σου σε ένα τέτοιο ξεκίνημα, και κυρίως όταν έχεις στόχο το εξωτερικό. Και όπως ξέρουμε όλοι, τα μέσα δικτύωσης στο Internet είναι ο καλύτερος τρόπος, κάτι που ήδη έχω διαπιστώσει. Πέρα από το Facebook, έχω και κάποιον άλλο λογαριασμό, μέσα από τον οποίον με βρήκε ο Matthias, και κανονίσαμε τη συνάντησή μας στο Olympia και τη φωτογράφηση. Να σημειώσω δε ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος! Με τον Claus Willemer γνωριστήκαμε στη FIBO, και τον ξανασυνάντησα στο Olympia Amateur. Κάνοντας λοιπόν αυτές τις φωτογραφήσεις είδα περισσότερη απήχηση και όπως ανέφερες και εσύ, έχω δει πολλά blog και sites που αναφέρονται σε εμένα. Επομένως, ναι μετράει μια φωτογράφηση και η προβολή στο Διαδίκτυο!

Η συνεργασία μαζί τους ήταν υπέροχη εμπειρία καταρχάς! Και σαν επαγγελματίες του είδους, ξέρουν ακριβώς πώς να σου περάσουν αυτό που θέλουν να βγάλουν στο φακό και να σε κάνουν να νιώσεις άνετα!

Τι έχεις να συμβουλεύσεις άλλες κοπέλες που θα ήθελαν να φτάσουν σε ένα επίπεδο σαν το δικό σου;

Να έχουν όρεξη, να κάνουν τρόπο ζωής τον πρωταθλητισμό και να έχουν στόχους!

Ευχαριστούμε πολύ την Αναστασία Παπουτσάκη για τη συνέντευξη.

Facebook Comments

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.

Facebook Comments

Δωρεάν διατροφικά & προπονητικά tips στο email σας!

Μόνο ό,τι πραγματικά δουλεύει. Χωρίς φανφάρες.

Επιτυχής εγγραφή!

Κοινοποίησέ το

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Shares