Ακριβά πληρώθηκαν οι απάτες με το Acai Berry

(Photo: herbalextractsplus.com)

Σε συμβιβασμό κόστους εκατομμυρίων δολλαρίων ήρθε η Federal Trade Commission με τους κατηγορούμενους για απάτες σχετικά με υποτιθέμενη γρήγορη απώλεια βάρους με χάπια αδυνατίσματος που περιείχαν εκχύλισμα του καρπού Acai Berry.

Οι 6 κατηγορούμενοι θεωρήθηκαν υπαίτιοι για τη δημοσίευση ψεύτικων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων με σκοπό την παραπλάνηση του κοινού στην αγορά προϊόντων απώλειας βάρους με acai berry τα οποία υποστηριζόταν ότι είχαν εξωπραγματικές ιδιότητες. Το κόστος κυμαινόταν μεταξύ 70 και 100 δολλάρια ανά τεμάχιο χαπιών διαίτης με Acai Berry. Οι ιστοσελίδες αυτές συχνά περιείχαν πηχυαίους τίτλους τύπου “Health Reporter Discovers the Shocking Truth“, ανέφεραν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την αποδοτικότητα των σκευασμάτων, και συχνά συμπεριλάμβαναν και τη μαρτυρία κάποιου δημοσιογράφου ο οποίος υποστήριζε ότι είχε χάσει 11 κιλά σε 4 εβδομάδες.

Επισήμως, ο συμβιβασμός με την FTC για την απάτη με το Acai Berry έφτασε στα 4 εκατομμύρια δολλάρια. Η υπηρεσία δήλωσε ότι θα εισπράξει μόνο τα 500.000 δολλάρια, ποσό που αντιστοιχεί στην πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων. Στο συμβιβασμό συμπεριλαμβάνεται ότι όσοι προωθούν τα προϊόντα αυτά, θα πρέπει να ξεκαθαρίζουν ποιο τμήμα της ανακοίνωσης αποτελεί διαφήμιση και ποιο πραγματική είδηση.

Δωρεάν διατροφικά & προπονητικά tips στο email σας!

Μόνο ό,τι πραγματικά δουλεύει. Χωρίς φανφάρες.

Επιτυχής εγγραφή!

Κοινοποίησέ το

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Shares