Ο FDA σφίγγει τον κλοιό γύρω από τα επικίνδυνα συμπληρώματα

Ο αμερικάνικος FDA (Food and Drug Administration) προειδοποίησε τις εταιρίες παραγωγής και διανομής συμπληρωμάτων ότι θα ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους σε εκατοντάδες προϊόντα τα οποία περιέχουν φάρμακα ή χημικές ενώσεις που δρουν ως φάρμακα.

Τα παράνομα συμπληρώματα εν γένει εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες: α) συμπληρώματα απώλειας βάρους, β) συμπληρώματα για bodybuilding, και γ) ενισχυτικά σεξουαλικής διάθεσης.

Ο εντεταλμένος του FDA Joshua M. Sharfstein ανακοίνωσε ότι από το 2007  ο οργανισμός έχει ταυτοποιήσει περίπου 300 φαρμακευτικά προϊόντα καμουφλαρισμένα ως συμπληρώματα διατροφής.

Παρόλο που οι δράσεις του FDA έχουν οδηγήσει σε απόσυρση συμπληρωμάτων, και καταγγελίες εταιριών για ποινικές διώξεις, “δεν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί”, δήλωσε ο Sharfstein. Την πλέον πρόσφατη στρατηγική του οργανισμού αποτελεί ένα γράμμα με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2010 το οποίο προειδοποιεί τις εταιρίες παραγωγής συμπληρωμάτων να αστυνομεύσουν τους εαυτούς τους, τους προμηθευτές τους και τους διανομείς τους, για να εξασφαλιστεί ότι κανείς δεν προσθέτει φάρμακα με κρυφό τρόπο στα προϊόντα τους.

Περισσότερα:  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/12/15/AR2010121507261.html

Η ανακοίνωση του FDA: http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm236967.htm

Κοινοποίησέ το

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Shares