Το σύμβολο του σύγχρονου αθλητισμού καλωσορίζει το Red Bull Cliff Diving World Series και πάλι, το 2011, μετά από τη φιλοξενία του μεγάλου τελικού του 2009, που έστεψε νικητή τον, εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Orlando Duque. Στις απότομες όχθες της Λίμνης Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου το Ολυμπιακό Πνεύμα κάνει πάντα αισθητή την παρουσία του, οι αθλητές θα δώσουν μια ακόμα μάχη για τη νίκη μπροστά σε ένα εκλεκτό κοινό 5.000 θεατών, την Κυριακή 22 Μαΐου στις 16:00, με ελεύθερη είσοδο


View Larger Map

Η «Μαγεμένη Λίμνη», όπως αποκαλείται η Λίμνη Βουλιαγμένης, διατηρεί τη σταθερή θερμοκρασία των 24 °C όλο το χρόνο ενώ είναι συνδεδεμένη με πολλούς μύθους και μυστηριώδεις ιστορίες για αδηφάγα πλάσματα, επικίνδυνα ρεύματα και κρυμμένους θησαυρούς που βρίσκονται μέσα στα σκοτεινά νερά της. Η ελληνική πρωτεύουσα είναι γνωστή, παγκοσμίως, ως γενέτειρα της σύγχρονης δημοκρατίας καθώς και ως το κέντρο των τεχνών και των γραμμάτων. Επίσης, η ελληνική πρωτεύουσα, ήταν η πόλη που φιλοξένησε την πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα το 1896 και 108 χρόνια αργότερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Οι δώδεκα κορυφαίοι αθλητές καταδύσεων του κόσμου επιστρέφουν, στις 22 Μαΐου, στα μυστηριώδη νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης με μια αναμέτρηση που αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, μετά τον Μεγάλο Τελικό του Πρωταθλήματος το 2009, παρουσία 8000 θεατών. Νέοι αθλητές, δυσκολότερες καταδύσεις, σπουδαίοι κριτές, ανάμεσά τους ο πιο γνωστός αθλητής καταδύσεων όλων των εποχών, Greg Louganis, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που υπόσχονται ένα ακόμα πιο συγκλονιστικό θέαμα.

Μεγάλος απών θα είναι ο Κολομβιανός Orlando Duque που εξαιτίας πρόσφατου τραυματισμού στον αστράγαλο θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ως θεατής, ενώ πριν από δύο χρόνια –στο ίδιο σημείο– είχε στεφθεί νικητής του μοναδικού Πρωταθλήματος. Επικρατέστεροι για την κατάκτηση του βάθρου είναι οι Gary Hunt, Artem Silchenko και Slava Polyeshchuk που έχουν ξεκινήσει το φετινό Πρωτάθλημα πολύ δυναμικά, παρουσιάζοντας νέες –μεγάλου βαθμού δυσκολίας– καταδύσεις.

Ο αγώνας θα αναμεταδοθεί live από το www.redbull.tv
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.redbullcliffdiving.gr

Facebook Comments