Κοτόπουλο με καπνιστή πάπρικα και πλιγούρι

Κοτόπουλο με καπνιστή πάπρικα και πληγούρι

Η καπνιστή πάπρικα αποτελεί μια ειδική ποικιλία πάπρικας στο εμπόριο, όπου η ξήρανση της κόκκινης πιπεριάς (απ’όπου και προέρχεται η πάπρικα) γίνεται με μεγάλες ποσότητες καπνού βελανιδιάς, δίνοντάς της τη χαρακτηριστική γεύση που θυμίζει κάτι μάλλον σαν…γαριδάκια.

Η χαρακτηριστική αυτή γεύση ταιριάζει ιδιαίτερα σε κρεατικά. Πριν λίγες μέρες η φίλη μας hulka, βρήκε μια απλή και ενδιαφέρουσα συνταγή για κοτόπουλο με καπνιστή πάπρικα από το site της Αννας Μαρίας Μπαρού την οποία τροποποίησε ελαφρώς σε πιο fitness έκδοση, και προσέθεσε συνοδευτικά γευστικό πλιγούρι. Ο GRF δοκίμασε και ενέκρινε: 😛

Υλικά:

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

2. Σε μία σακούλα βάζουμε τα δύο στήθη, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγη καπνιστή πάπρικα.

3. Με το δεξί μας χέρι κλείνουμε τη σακούλα και με τη βοήθεια του αριστερού μας χεριού κουνάμε την σακούλα για να ανακατευθούν τα μπαχαρικά με το κοτόπουλο. Εναλλακτικά η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει με απλό ανακάτεμα σε μπωλ.

4. Τα βάζουμε όλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

5. Παράλληλα, βάζουμε την 1 κούπα πλιγούρι με 2 κούπες νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε όπως το ρύζι μέχρι να πιεί όλο το νερό.

6. Σερβίρουμε με ανάμεικτη ετοιματζίδικη σαλάτα σακούλας (επειδή βαριόμαστε να κόψουμε μαρούλι μόνοι μας) και βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο από πάνω.

Καλή όρεξη!

Κοινοποίησέ το

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Shares